FACEBOOK

Банско, Велинград и Приморско с наградите на Министерството на туризма

Министерството на туризма за трети пъти раздаде отличия за най-добрите в сектора. Гласуването за призовете става на базата на анкета на сайта на ведомството. Вотът тази година беше наистина много напрегнат и много динамичен, както се убеди при проследяването му 19 минути. Министърът на туризма Николина Ангелкова благодари на премиера и на колегите си от правителството за подкрепата към сектора, който бележи 31% ръст, откакто е управляван от ресорно ведомство вече пета година.

Приморско е един от най-неочакваните победители в конкурса за годишните награди на Министерството на туризма. Курортното градче получи приза за морска община в конкуренцията на Варна и то от ръцете на министъра на спорта Красен Кралев, който е родом оттам. Той подчерта отличното сътрудничество с туризма, което тази година донесе на България много голям поток от гости заради организираните у нас световни първенства и големи международни състезания. В Приморско отиде и приза за събитие, който заслужи организирания там оригинален триатлонен форум.

Дряново пък не по-малко сензационно изпревари Пловдив сред дестинациите за културно-исторически туризъм.
Банско и Велинград очаквано получиха наградите като общини за ски- и за спатуризъм. Отличието Избор на българите за национална атракция №1 също логично отиде при Белоградчик заради неговите скали и крепостта, а кметът му се похвали с 20% ръст на туристите. Наградата беше връчена от председателя на парламента Цвета Караянчева, която пожела предпразнично на българите да прекарат ваканциите си в прекрасните курорти и исторически места на България.

Габрово взе приза за етнографския си комплекс Етъра.
Сред организациите №1 е БСБСПА. Сред журналистите наградата на Министерството на туризма и тази година не отстъпи Наталия Малчева от Труд, която е доказаният лидер в сектора.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени