FACEBOOK

Артекс взе съдебно за 873 бона, терен, даден за 17 000 лв. от Лукарски на приятел на премиера

„Показателна е и историята с терена на гара Пионер, за който собствениците на Артекс влизат в конфликт с близкия приятел на Бойко Борисов Александър Сталийски. Спорът е за терен, който е бил собственост на бившето държавно предприятие Металокерамика.

Случаят е сложен, защото за имота претендират две фирми. До 2016 г. Металокерамика е с принципал Министерството на икономиката (тогава оглавявано от Божидар Лукарски), което го продава на свързаното със Сталийски дружество Билд Ми Груп за 17 хил. лв.

Самият имот обаче междувременно е продаден на Артекс от частен съдебен изпълнител заради задължения на Металокерамика, или конкретно на дружество на Весела и Пламен Мирянови. Те купуват имота за 873 хил. лв. Започва спор, който в крайна сметка се разрешава в интерес на Артекс.

Това е изключително неочакван резултат, тъй като битките, които близкият до Борисов Сталийски е загубил не са никак много. Единственият, който може да наклони везните в друга посока, е самият премиер и въпросът е каква е била цената ГЕРБ да подкрепи Артекс", пише Капитал.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени