FACEBOOK

Александър Манолев е кандидатът за министър на транспорта, Младен Маринов - за МВР, а Петя Аврамова - за МРРБ

"За да не се спекулира ще ви кажа имената на тримата кандидати за министри", каза в Министерския съвет премиерът Бойко Борисов след Коалиционен съвет ГЕРБ-Обединени патриоти, предаде Фокус.

„За Министерството на транспорта - Александър Манолев, досега зам.- министър на икономиката“, посочи той. „За министър на вътрешните работи - главният секретар Младен Маринов, за Министерството на регионалното развитие - Петя Аврамова, която сега е депутат и е бивш зам.-кмет на Враца“, допълни Бойко Борисов. „Поел съм ангажимент по всички важни теми да се събираме на Коалиционен съвет“, заяви премиерът.

Трите министерски оставки ще бъдат внесени в парламента в четвъртък. Имаме мнозинство да бъдат подкрепени и трите, заяви още Борисов.

„Не можем да кажем, че имат вина за съответната катастрофа, но и не можем да се направим, че нищо не се е случило“, обяви той. „Другият понеделник в 10.00 часа отново ще се съберем, тъй като един от упреците е, че Коалиционният съвет не се събира редовно“, посочи Бойко Борисов. „В споразумението пише, че назначаването на нови министри трябва да се съгласува“, уточни премиерът. „Радостно за мен е, че всички колеги дават добра оценка за министрите и за свършеното от тях“, заяви Бойко Борисов. „Колкото и да е широка фразата политическа отговорност - тя трябва да се понесе“, каза още той.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени