FACEBOOK

Адвокат без опит оглавява Фонда за влоговете

Матей Матев е новият шеф на УС на Фонда за гарантиране на влоговете в банките. Досега той е бил адвокат на синдиците на КТБ.

Изборът му беше напраен от МС в непрозрачна процедура и с неясни критерии, напомня Трансмедия. Той е магистър по право в СУ Св. Кл. Охридски, но професионалният му опит в банковата сфера към момента се свежда само до представляването на синдиците на КТБ по неколцина ключови дела.

Според Капитал Матев е приеман за близък до скандалния адвокат Момчил Мондешки, който стана известен покрай записа на разговор между него и съдийките Владимира Янева и Румяна Ченалова, осветлили корупционни практики в СГС отпреди няколко години.

Изданието цитира столични юристи, според които Матев оказва сериозно влияние върху действията на синдиците на КТБ и прокарва интересите на депутати от ДПС. Според адвокати поправки в Закона за банковата несъстоятелност, формално внасяни Йордан Цонев и Хамид Хамид, реално са писани от Матев.
Припомняме, че смяната се наложи след като досегашния председател на Фонда Радослав Миленков беше избран от НС за подуправител на БНБ.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени