FACEBOOK

Агрофарм е №1 по ръст в България

Агрофарм е фирмата на годината в България в класацията Топ 100 на Българската търговско – промишлена палата. Институцията с история от 1895 г. я отличи като дружеството с най-голям ръст на оборота в страната. Пазарджишката компания е една от първите частни фирми у нас, занимава се с производство и търговия на препарати за растителна защита. В ранглистата са включени 6000 български компании, независимо дали са членове на Българската – търговско промишлена палата. Девненският комбинат Солвей Соди е на първо място по приходи от продажби и печалба за 2016 г. в Североизточния район за планиране. В Югозападния район за планиране шампион е ЛИДЛ България.

Пред събралите се в София хотел Балкан министри, заместник-министри и посланици на десетки държави от цял свят, включително от ЕС, председателят на БТПП Цветан Симеонов определи годината като успешна за българския бизнес. Той обаче подчерта, че Палатата няма да приеме атаките срещу нейния търговски арбитраж. Не каза повече, но публиката разбра за какво говори.

Става дума за присъденото от него в полза на Кирил Домусчиев дело срещу държавата по следприватизационните ангажименти като приватизатор на Българския морски флот. Както е известно, вицепремиерът Валери Симеонов не остана доволен от арбитража и внесе делото във Върховния съд, който постанови обратно и задължително решение.

Председателят на БТПП обеща догодина да бъде готова ремонтираната къща на основателя на Палата в Карлово. От името на правителството реч произнесе заместник-министърът на икономиката Александър Манолев.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени