FACEBOOK

Автомобилът на Иванчева е стоял отключен

Автомобилът, в който във вторник е пътувала кметицата на район Младост и заместничката й е бил служебен и се е ползвал от много хора, обясни адвокатът на зам.-кметицата. Адвокат Савова разказа, че Петрова и Иванчева са били на среща с адвокат Върбан Върбанов, а служебният автомобил е бил паркиран на ул. Московска пред сградата на Столична община. Колата не е била заключена.

В колата имало много кашони, които били пълни с боклуци. И как уцелиха и е бил изваден точно кашонът с парите. Цялата акция бе прекалено показна, което е напълно излишно. Най-вероятно това ще се окаже много шум за нищо, допълни адвокатката. Тя сподели, че клиентката й ще съди държавата за нарушение на човешките права. Същото най-вероятно ще направи и Иванчева. Почти сигурно е че и двете ще спечелят делата и страната ни за пореден път ще бъде осъдена, по примера с бившия военен министър Николай Цонев.

Припомняме, че Иванчева и заместничката и бяха арестувани след изключително зрелищна акция в центъра на София. Маскирани служители на новата Комисия за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобити имоти (КПКОНПИ), 34 полицай и общо 9 патрулки бяха използвани за арестуването на две жени. Над 9 часа и половина пък Иванчева и заместничката й бяха държани и разпитвани от органите на реда. Двете жени стояха с белезници на булеварда близо 4 часа преди да завали дъжд, след което бяха прибрани в Министерството на младежта и спорта.

Според информацията на КПКОНПИ Иванчева е взела подкуп от 70 000 лева, но впоследствие се оказа, че в колата й са намерени 56 000, тоест 14 000 липсват. Разследващите споделиха, че те били отишли при посредник. Това било само част от подкупа, който трябва да получи Иванчева. Цялата сума възлизала на 250 000, за да издаде необходимото разрешително за строеж на български бизнесмен.
В същото време адвокатът на Иванчева сподели, че предстоящото дело вече е опорочено. Той сподели, че дълго време не е бил допускан до своята клиентка. Този период е абсолютно достатъчен, за да бъдат изкривени доказателствата. Опитах да стигна до Иванчева, но ми казаха: Махай се от тук. Върбанов и колежката му се възмутиха, че защитата е конституционно право, което е било отнето на Иванчева.

Най-интересен е въпросът как бившият депутат от ГЕРБ, а сега активист на партията Антон Тодоров съвсем случайно е попаднал на местопрестъплението. Именно той първи оповести новината за зрелищния арест на кметицата, а по думите му имал работа в Министерството на младежта и спорта. По случайност близки до властта телевизии (б.р. Нова и ТВ Европа) бяха първите, които отразиха специалната акция, блокирала София с часове.

В същото време специализирана прокуратура ще повдигне обвинение на Иванчева и заместничката й за търговия с влияние. Досъдебното производство срещу нея било от месец февруари, а проверката - от декември, обясниха прокурорите. Инвеститор, българин, върнал се от чужбина, изнудван от Десислава Иванчева, се обърнал към разследващите. И така се разплел чорапът.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени