FACEBOOK

АПИ купува зимни гуми за пролетта

Стойността на поръчката е 66 000 лв.

Агенцията Пътна инфраструктура обяви обществена поръчка за закупуването на зимни гуми. Това стана ясно от сайта на Агенцията.А поръчката е в размер на 66 000 лв. Офертите се получават до 22-и януари, а победителят ще стане ясен на 25-и. По закон процедурата може да се обжалва в едномесечен срок. Това означава, че в средата на март може да се изпълни. Така АПИ ще има чисто нови зимни гуми през пролетта.
А основните изисквания на възложителя са да бъдат предназначени само за зимния сезон, да са от подобрена каучукова смес, да са с многоградусова конструкция на протектора, да са с двупосочни ламели с променлива геометрия.
Припомняме, че АПИ плати 4,5 млн. лв. пътна поръчка вместо на синдиците на КТБ, а значи на българските данъкоплатци чрез фонда за гарантиране на влоговете, а на верига от фирми с краен получател Агромах Холидей. А след това тази сделка отиде и на съд. Скандалът, разкрит първо от 19 минути тепърва започва да се разплита. Парите са само част от над милиард с активи, чиито произход е от КТБ, който са оспорили в съда синдиците на фалирания трезор. Това става ясно от един от списъците, публикувани от тях на интернет страницата на Фонда за гарантиране на влоговете.В него са включени всички сделки между фирми, получили кредити от трезора и дружества, на които те са прехвърлили авоари, закупени със средства от КТБ, атакувани от синдиците пред Темида до този момент. Общата стойност на въпросните контракти е 1 047 072 868 лева, като предстои да бъдат оспорени и още сделки.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени