FACEBOOK

Приоритетът Дигитализация стига до Кюстендил

Акцент в ресор Образование на българското европредседателство на ЕС беше дигитализацията и не само, защото нашият комисар е отговорен именно за този сектор от политиката на Съюза. Международните събития вече приключиха, разказа пред 19 минути министър на образованието Красимир Вълчев. Но започнаха българските прояви, за да стигне новата концепция до всички млади хора и да се получи обратна връзка от тях.

Първата гореща точка по проекта Дигитализацията: диалог с националните и регионалните институции и лидери за реализация, култура и грамотност за младите българи, организиран от сдружение Екопрограма и съфинансиран от програма Еразъм + на Европейския съюз, е Кюстендил.

В събитията участват 300 млади хора от общо 1100, включени в проекта, както и представители на властта. Дискусиите са посветени на двете посоки, очертани от просветния министър – образование ЗА и образование ЧРЕЗ дигиталните технологии, обсъждат се младежките политики, а сред участниците са и хора под 29-годишна възраст в неравностойно социално и здравословно положение.

Проектът е съфинансиран по Програма Еразъм+ на Европейския съюз


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени