FACEBOOK

ГЕРБ потвърди 19' за пенсиите

Няма да има увеличение на пенсиите, заявиха от ГЕРБ за ужас на 1,6 млн.пенсионери. Пари имало само за добавки. Както съобщи 19' във вчерашния си брой, като се позова на участник в преговорите с Патриотите. А после потвърдиха пред Медиапул от ГЕРБ. По време на предизборната надпревара и ГЕРБ като Обединени патриоти цитираше 300 лв. минимална пенсия. "Не просто няма да се случи. Няма да се случи и 200 лева минимална пенсия, защото истината е, че пари няма. Ние говорим за модернизация, да заработи бизнесът. Не можем да дадем всички пари за пенсии", коментираха от ГЕРБ.
Според тях максимумът, който може да се договори, е увеличаване на пенсиите под "форма на някакви добавки", но все още не е уточнено какви да бъдат те.
За да убедят Обединените патриоти, че неизпълнението на това тяхно обещание няма да накърни особено имиджа им, от ГЕРБ изтъкват следния довод: "За нас са гласували повече пенсионери, отколкото за тях. Така че не могат да ни обясняват, че заради този им ангажимент са попаднали във властта".


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени