FACEBOOK

60 000 българи поемат към Гърция на 3 март

60 000 българи ще изберат Гърция като дестинация в предстоящите четири почивни дни около 3 март. Това прогнозира в интервю Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма. Припомняме, че и миналата година хората предпочетоха Гърция за своята почивка.

"На първо място ще са посещенията при близки и приятели. Обикновено при дълъг уикенд хората предпочитат да се приберат при роднините си. Тогава пътуват над 300 000 българи. Други ще отидат в чужбина, основно в Гърция. Покрай 3 март около 60 000 българи ще пътуват в Гърция, но всичко зависи от обстановката там, стачките", заяви Драганов.

Той коментира и ситуацията у нас. Според него в България остава хроничен проблемът с персонала. "Тук става дума за персонал, който се наема само за около 60 дни – най вече от 1 юли до 30 август. Няма как за този кратък период да намерим толкова много професионалисти. Това е константен проблем, който няма да бъде решен скоро. В същото време трябва да отчетем, че в Турция се продават над 1800 хотела, някои от тях няма да работят това лято, вследствие на кризата. Несигурната обстановка там може да окаже влияние и аз дори очаквам, че ще има намаление на пътуванията на българи към Турция", допълни Румен Драганов.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени