FACEBOOK

4 лева за шише вода в държавна болница

Жестока гавра с пациенти се шири в една от водещите държавни болници в страната. До редакцията на „Всеки ден" достигна сигнал от сърдечноболен читател, който разкри шокираща схема, която частна фирма върти в барчето на кардиологична клиника номер 1 - „Св. Екатерина" в София. От месеци хасковлийско еднолично търговско дружество празни портфейлите на и без това болните с тежки диагнози, включително трансплантирани и прекарали инфаркт.

Става въпрос за малката закусвалня на партера на клиниката, ръководена от именития проф. Генчо Начев. Там цените на най-обикновени продукти като минерална вода са по-високи, отколкото тези на летище София. Малка минерална вода от половин литър се търгува за рекордните 1,67 лева, а голямата „върви" за 3,90 лева. Сок в стъклено шише удря бруталните 10 лева, при положение че дори в малките търговски вериги цената е не повече от 4-5 лева. Кроасан с кафе се продава на болните и притеснените техни близки за 5 лева, а две наденички с две филии хляб се получават за обяд за 10 лева.

„Такива цени и в Банско в разгара на зимата няма", коментират ужасени болните. Вероятно търговията с нечовешките надценки се върти извън знанието на проф. Начев. Редовни негови пациенти уточняват, че преди няколко месеца цените в барчето били доста по-приемливи, но новата фирма, която наела помещението, си позволила да ги надуе до небесата, без да се съобразява нито с болните, нито с финансовите възможности на близките им. „Все пак това е държавна болница", пише ни читателят.

Оказва се, че за медицинския персонал от въпросната нагла компания въвели „отстъпки". 60% намаление ползват служителите на клиниката, независимо дали охранители или лекари. Пациентите са категорични, че това е пладнешки обир, изненадал мнозина. По-печените сред тях вече не пазарували от закусвалнята, а карали близките да им носят дори вода. Новопостъпващите хора, особено от провинцията, обаче с мъка вадели по 5-10 лева, за да си платят изненадващо скъпите води и кроасанчета. И напомнят, че в другите клиники поне това излиза по-евтино, за разлика, да речем, от телевизията, за която на места продължава да се плаща левче за час.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени