FACEBOOK

15 ел. автомобила ще возят пристигащите за председателството

С нулеви СО2 емисии, в рамките на шест месеца, електрически автомобили ще осигуряват ежедневни трансфери на пристигащите за събитията от календара на Българското председателство гости на София от летището до НДК и хотелите, в които са настанени.

Това стана ясно от думите на министъра на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова, която представи електрическите автомобили, които ще превозват делегатите по време на председателството, предаде Фокус

Te са 15 на брой и са разположени на паркинга на Терминал 2 на Летище „София“, където са в очаквана да започнат трансферите. „Имам мандат, даден ми от името на правителството в решение на Министерски съвет, с което съм упълномощена да сключа договори за партньорство с всички, които желаят да бъдат спонсори и партньори на Българското председателство”, поясни министър Павлова и подчерта, че автомобилите са в резултат на договор за партньорство с „Рено Нисан България”. Заедно с тях от фирмата осигуряват и шофьори, които ще извършват трансферите през следващите 6 месеца. Изградени са и зарядни електрически станции, които ще могат да бъдат използвани и след края на Председателството.

Министър Павлова поясни, че електромобилите ще бъдат използвани от делегатите от категория B и C, които са малко над 10 000 хиляди.

„Имаме сключени договори за партньорство във всички направления – с производители на български храни и напитки, вино и др. Имаме партньори, които ще подпомогнат министерствата и в провеждането на срещи. Партньорства имаме във всички направления”, обясни още министър Павлова.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени