FACEBOOK

½ милион българи с диабет

Половин милион българи страдат от диабет, а 50 процента от населението никога не се е изследвало.
Кръвната захар трябва да се изследва поне веднъж в годината, защото ранната диагностика е важна за справянето с болестта наред с балансираната хранителна диета и редовното движение.

Това обясни Ивет Лалова като посланик на кампанията Открито за диабета за трета поредна година.
В рамките на инициативата през октомври и ноември в 11 български града ще бъдат организирани безплатни профилактични изследвания на кръвната захар.

Ивет измери кръвната си захар публично, за да насърчи хората да си правят ежегодни изследвания. Това е първото от серията активности, с което се отбеляза стартът на тазгодишната кампания, която ще се фокусира не само върху превенцията на заболяването, но и ще обърне внимание на ранната диагностика на диабета и правилния контрол над него.

Целта й е максимално висок брой хора да преминат през безплатните профилактични измервания на кръвна захар, които ще се организрат в 11 града в страната през месеците октомври – ноември 2017 г. по случай отбелязването на Световния ден на диабета. Кампанията се организира за шеста поредна година от фармацевтичната компания Sanofi България.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени