FACEBOOK

½ милиард инвестиции във ВиК на София

Общинските съветници от постоянната комисия по Инженерна инфраструктура и енергийно планиране обсъдиха с ресорния заместник-кмет Ирина Савина политиките и приоритетите в сектора.

„През последните 10 години инвестирахме близо 500 млн. лв. в изграждане и разширение на канализационната и водопроводна мрежа”, отбеляза Савина.

Проблемът е много голям, тъй като при застъпването на тази администрация огромна част от столичния град – особено т.нар. квартали на богатите в полите на Витоша и бързо растящите жилищни комплекси в съседство в южната част на града нямаха елементарна инфраструктура в това отношение.

„С цел превенция срещу наводнения и облекчаване работата на канализационната система на града коригирахме участъци от речни корита”, добави Савина.

„За изграждането на инфраструктурни обекти от първостепенно значение за Столичната община (метрото, новите и реконструираните улици и булеварди, ВиК мрежа, гробищни паркове и др.) отчуждихме над 600 дка земя и изплатихме над 130 млн. лв”, отчете се тя.

„Всяка година инвестираме в дейности за обновяване на общинския сграден фонд, които включват изпълнение на пълен или частичен пакет от енергоспестяващи мерки, в това число монтаж на инсталации за производство на топлинна енергия от възобновяеми източници.

Последователната ни политика в тези сектори ще продължи и през 2018”, заключи заместник-кметът по строителството, инфраструктурата и европейските фондове.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени