FACEBOOK

Човек на Горанов и жена му – шефката на Шел, са виновни за проблема с винетките, признава АПИ

Човек на финансовия министър Владислав Горанов и съпругата на човека, която управлява веригата бензиностанции под логото на Шел, се оказват виновниците за проблема с винетките, става ясно от мълчаливото съгласие на АПИ.

Всичко е направено в угода на и без друго любимите на шофьорите монополисти на пазара на горива и особено на един основен играч на него. Докато с това сезираме Комисията за защита на конкуренцията и всички останали институции, напомняме, че и житейски, и по закон мълчанието се приема за знак на съгласие.

12 дни мълчание, въпреки обещанието за отговори „веднага” от пресцентъра на институцията, последваха изпращането до Агенция Пътна инфраструктура на следните въпроси на в. 19 минути и партньорски европейски медии:

1. Вярно ли е, че АПИ, собственик на терминалите за самообслужване (част от изпълнението на договора за изграждане на националната тол система на България), ги разглобява и от тях се вадят компоненти, за да бъдат използвани за свързването на търговски обекти, които да поемат функциите и дейността на терминалите за самообслужване?

2. След изваждането на компонентите от терминалите за самообслужване, те ще продължат ли да работят или тяхната експлоатация се прекратява?

3. Вярно ли е, че АПИ в свое писмо от 20.12.2018 г. информира веригите от бензиностанции, че се преустановява монтажът на терминали за самообслужване по границите на България, което доведе до хаоса със старта на системата за електронна винетка, като така остави бензиностанциите като единствен възможен вариант електронна винетка да бъде закупена?

4. Вярно ли е, че Димитър Петков (директор на дирекция Бюджет, финанси и разплащания по проекти) и Камелия Славейкова Петкова (изпълнителен директор на Shell България) са свързани лица, а именно съпруг и съпруга, и има ли конфликт на интереси при изпълнението на служебните им задължения, които облагодетелстват бензиностанциите и пречат на клиентите да се снабдяват с винетки от другите места?

Понеже скандалът е огромен и действията на човека на Горанов в АПИ и съпругата му са част от мрежа за натиск в угода на определени групировки, следва продължение на темата в следващия брой.


Очаквайте още в 17 часа на сайта 19min.bg удивителната история!


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени