FACEBOOK

Фестивалът Цветовете на традициите набра 11 496 лв. за деца в приемни семейства

Дъждът не отказа хилядите посетители на фестивала, провел се в събота в Борисовата градина

Провелият се в събота, 12-ти май, фестивал на азиатската култура „Цветовете на традициите“ събра 11 496 лв. от благотворителната акция за български деца, лишени от родителска грижа, които фондация „За нашите деца“ подкрепя. Сумата включва купени билети за благотворителната томбола от посетителите на фестивала и дарения от посолствата-участници в целодневното събитие.

“За мен и за целия екип на фондация „За Нашите Деца“ е изключителна чест, че всички вие посветихте деня си на децата, които по една или друга причина не могат да бъдат със своето родно семейство. Благодарение на Вашата подкрепа набрахме 11 496 лв., с които ще направим щастливи не 17, а 20 деца в приемни семейства. Ще им осигурим едно синьо лято - такова каквото заслужава всяко дете.”, каза г-жа Иванка Шалапатова, изпълнителен директор на фондация „За Нашите Деца“. “Нека продължим да създаваме мечтатели, които да дръзнат да преобразят света в едно по-приветливо място!”, заключи тя.

“Радвам, се че имаме силен партньор за благотворителната кауза в лицето на фондация “За Нашите Деца” и че с общи усилия събрахме тази значителна сума за българските деца. Културата винаги е била посланик на надежда и добродетели.”, заяви Н.Пр. Сри Астари Расжид, посланик на Р Индонезия в България и основен инициатор на фестивала “Цветовете на традициите”.

Дъждът не отказа хилядите посетители на фестивала, които възторжено аплодираха 46-те изпълнения на сцена, продължили от 10 ч. сутринта до 19:30 ч. във фестивалния ден. 30 бели гълъби полетяха към небето в знак на мир, пуснати на свобода от официалните гости на фестивала, сред които и ген. Румен Радев, президент на Р България. Президентът постави началото на тазгодишното издание на фестивала и посети всяка една национална шатра на държавите-участнички на събитието. Изложбените щандове на 14-те държави-участнички и изложители-спонсори на фестивала презареждаха щандовете си неколкократно, за да смогнат на огромния интерес от страна на гостите на събитието. Кулинарните изкушения от демо кухнята и индивидуалните шатри на държавите впечатляваха посетителите с аромат, вкус и екзотика. Нестандартно платно за картина – автобус, привлече младежите с уклон към стрийт арта (уличното изкуство) за колаборативно рисуване с пакистански съвременни художници.

Сред най-привлекателните акции от фестивала за по-младите бяха артистичните ателиета, предлагащи традиционно изкуство и игри от различни азиатски страни, демонстрациите по бойни изкуства на сцена, уроците на открито по силно нашумелия в глобален мащаб танцов стил – кей-поп (корейски поп) и разбира се трите талисмана – символи на спортните азиатски игри от Джакарта, които бяха абсолютният фаворит на най-малките посетители на фестивала.

Ива Дойчинова – дългогодишен ТВ и радио журналист и Пейо Филипов, актьор, певец и дългогодишен член на Консултативния съвет на фондация „За Нашите Деца“ приканваха от сцена за участие в благотворителната акция, подкрепена от множество награди, предоставени от партньорите на фестивала и акцентираха на интересните моменти от програмата на фестивала.

Фестивалът приключи с обявяване на спечелилите награди от томболата и с призив и израз на надежда, че фестивалът ще продължава да събира държави участнички всяка година и да сближава и укрепва връзките между Азия и България, изразени от Н.Пр Сри Астари Расжид, посланик на Р Индонезия в България и инициатор на фестивала “Цветовете на традициите”.

Фестивалът „Цветовете на традициите“ се проведе с любезното съдействие на партниращите институции - Столична община, Държавен културен институт към Министерството на външните работи, Министерство на туризма, Министерство на културата и с любезната подкрепа на ген. Румен Радев – президент на Р България.

Основен партньор на събитието бе фондация „За Нашите Деца“. Основен спонсор на фестивала - IPS, водещ партньор на благотворителната кауза - Turkish airlines. Медицинско обслужване, благодарение на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. Кухненско оборудване от Моменто. Награди за благотворителната томбола осигуриха и: Sail with me, Kreo, Кемпински Хотел Гранд Арена Банско, хотел Маринела София, Victoria SPA, 7S Group, Indofood, ресторантите Eisha, Umami. Благодарности и към изложителите Nescafe Dolce Gusto, Sokoni, Tako Foods, чай Girnar, напитка Moutai и клуб по японска култура НАКАМА.

Участващите държави във фестивала тази година бяха 14: Виетнам, Емирство Кувейт, Индия, Индонезия, Иран, Китай, Монголия, Пакистан, Палестина, Република Корея, Саудитска Арабия, Тайланд, Филипини и Япония.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени