FACEBOOK

Фандъкова за протестите: Исканията се разглеждат

Тези, по които постигнем съгласие, ще ги изпълним

Всички конкретни искания се разглеждат и ще продължим да разглеждаме. Тези, по които ще се постигне разбиране и експертите са съгласни – ще ги направим. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка с протестите на жителите на Владая и "Княжево" по отношение на осигуряването на транспорта и пътната безопасност, предаде Агенция „Фокус”.

„Сутринта разговарях с председателя на комисията по транспорт към СОС – ще се проведат срещи с протестиращите. Исканията на жителите на Владая са различни от тези на "Княжево", част от които вече са изпълнени. Беше възстановена линия №58, която обслужва само Владая. Подменени са автобусите с по-нови, разписанието на автобусите е направено съгласно техните искания”, посочи Фандъкова.

Тя е възложила да се разговаря с областния управител и да се обяви нова процедура за осигуряване на маршрутка, тъй като на последния конкурс не се е явил никой и сега има възможност за обявяване на концесия за такава линия. „Инвестициите, които правим във Владая са много големи: ремонтирахме детска градина, санирахме училище, построихме църква. Грижата към Владая не е спирала”, подчерта тя.

По отношение на протестите в "Княжево", Фандъкова каза, че предстои среща с кмета на район „Витоша”. „Ще чуем и техните искания. "Княжево" се обслужва с трамвай, който е с най-честия интервал, на който предстои цялостна реконструкция на трамвайната линия. Всичките конкретни искания се разглеждат и ще продължим да разглеждаме. Тези, по които ще се постигне разбиране и експертите са съгласни – ще ги направим”, увери Йорданка Фандъкова.

Източник: sofiautre.bg


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени