FACEBOOK

Фандъкова: Столичната община е подпомогнала 625 проекта на малки и средни предприятия

Чрез нея ще бъде улеснен достъпът на микро и малките фирми до финансов ресурс
Общинският гаранционен фонд в сътрудничество с 13 банки партньори до момента е подпомогнал 625 проекта на малки и средни предприятия в София като е съдействал за отпускане на кредити за 117 млн. лева с гаранционен ангажимент над 31 млн. лева. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на връчването на наградите „Големите малки“ на в. „24 часа“. През тази година Столичната община чрез Фонда стартира специална гаранционна схема за финансиране на иновативни стартиращи предприятия, предават от СО.

"Чрез нея ще бъде улеснен достъпът на микро и малките фирми до финансов ресурс", допълни още столичният кмет.

"Достъпът до финансови средства е жизненоважен за започването или разширяването на един бизнес. Важно е да се стимулират иновациите и да се подкрепят усилията на стартъпите и малките и средни предприятия да се състезават и да се разрастват на международно ниво. Това е една от задачите на Столичната агенция за инвестиции", добави още столичният кмет.

През последните 10 години малките и средни предприятия в София се развиват с бързи темпове – те придобиват нови умения и опит, разработват иновативни продукти.

Кметът поздрави и вестник „24 часа, за инициативата да покаже и поощри малкия бизнес в България. Изключително важно е да се поощрява готовността на тези фирми и техните собственици и управители да бъдат инициативни, да поемат риск и отговорност и да започнат свой бизнес.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени