FACEBOOK

Фандъкова: Европейска дигитална асамблея ще се проведе в София

София е на трето място в Европа по стартиращи компании в областта на IT индустрията

Провеждането на Европейската дигитална асамблея в София по време на българското председателство през 2018 г. е събитието, което обсъдихме с еврокомисаря г-жа Мария Габриел.

Европейската дигитална асамблея ще предостави възможност на всички ангажирани в цифровата икономиката и сектора на информационно-комуникационните технологии да очертаят икономическите перспективи, които предоставя единният цифров пазар.

Това каза кметът Фанъдкоав след среща с еврокомисаря Мария Габриел. „Дигитална Европа – инвестиране в бъдещето“ беше темата на тазгодишната асамблея, която се проведе в Малта и събра над 700 представители на правителства и компании.

Пожелавам на Мария Габриел успех в целите й да работи за по-добро медицинско обслужване с развитие на електронното здравеопазване и повече сигурност за младите хора в интернет.

София е на трето място в Европа по стартиращи компании в областта на IT индустрията и на едно от челните места по бърз и достъпен интернет – това е потенциал, който трябва все по-усилено да използваме за развитието на града ни и подобряване на качеството на живот., каза още столичният кмет Фандъкова.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени