FACEBOOK

Търси се нов главен архитект на София

НПО-та се опитват да наложат експертен съвет след като се разбра, че мъжът на министър Захариева няма да вземе поста

За другата седмица е обявен конкурсът за нов главен архитект на София, тъй като Петър Диков ще остане на поста до 9 февруари. Няма да мине номерът на разградската фолклорна група Капитал, която се опита да лансира Андрей Захариев за тази важна позиция. А той е съпруг на новия министър на правосъдието Екатерина Захариева, личен архитект и приятел на олигарха Иво Прокопиев и президента Росен Плевнелиев.
Неправителствените организации сега са измислили нова формула за контрол. Над бъдещия главен архитект те искат създаването на експертен съвет, който да се състои от архитекти, журналисти, политолози и социолози. Целта им е съветът да цензурира решенията му. Така той би имал само изпълнителна роля.
Разбира се, това няма как да стане и разградската група на Капитал - Градът Спаси София ще си останат само в социалните мрежи.

Същевременно в Министерството на околната среда и водите те вече създадоха един експертен съвет. А на НПО-тата бяха отпуснати 2 млн. лв, за да преброят дивите кози на Витоша. Но както знаем в тази планина такива животни няма. Затова се дадоха други 700 000 лв, за да докарат диви кози от Девин и след като ги преброиха ги върнаха на мястото им. Явно се измислят подобни схеми и за източване на СО, но няма да стане.

Затова Общината очаква истински кандидати за главен архитект. До момента няма официално обявени имена за тази позиция. Кандидатът трябва да бъде добър професионалист с достатъчен административен капацитет, тъй като ще бъде една от ключовите фигури в СО.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени