FACEBOOK

Софийска вода е виновна за потопа в столицата, тя трябва да чисти канавките

Дружеството се измъкна сухо, докато гражданите обвиняваха общината, но истината трябва да се знае

Докато всички обвиняваха Столичната община за потопа в София при големите дъждове в неделя и понеделник, медиите не си направиха труда да проверят кой е истинският виновник. Нека поне 19 минути да разкрие тази кой знае защо грижливо пазена тайна.

Софийска вода е отговорна за непочистването на канавките. Тя отговаря за това да не се натрупват неща по хоризонтала, които да запушат изходите за изтичане на вода, а резултатът да бъде такъв, какъвто видяхме всички. Още повече, като се има предвид, че количеството на падналия дъжд е 20 литра на квадратен метър.

Само ще напомним простата климатологична норма на валежите за София. Тя е над 600 единици годишно. Или 30 такива валежа – по два и нещо на месец. Следователно, като си го знаем, не би трябвало дружеството, което печели толкова много и непрестанно вдига с рекордни проценти цените, да изпитва затруднения, още повече, че получава и пари от общината за тази мисия.

Интересно е също да се разбере какво държавата направи, за да принуди Софийска вода да ремонтира язовири около милионния град, които бяха в критично положение зимата. Сега е моментът, в който под напора на стихията те биха могли да залеят столицата и Самоков. Не стана ясно, след прехвърлянето на топката между МРРБ и областната управа, докъде стигнаха нещата и най-вече извършен ли е ремонт. Защо ли ни се струва, че не?! Което значи, че някой се подиграва със съдбата на поне 1,5 млн.души, които живеят и работят в София!


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени