FACEBOOK

Смърт на охранител освети роднинска фирма на зам.-министър

Фирмата, в която е работил откритият мъртъв охранителят Даниел Тасев, е била собственост на зам.-социалния министър Султанка Петрова. Петрова беше депутат от квотата на Обединените патриоти и по-късно беше назначена в социалното министерство. В неделя 25-годишният Даниел Тасев, охранител във фирмата "Дефанс консулт", беше открит мъртъв в шахта в новата сграда на Народното събрание (бившия Партиен дом). Обстоятелствата около смъртта му все още се изясняват.

От репортаж на бТВ става ясно, че тя е била собственик на фирмата "Дефанс консулт", която обаче по-късно напуска. Понастоящем едноличен собственик и управител на охранителлната фирма е Филип Чипев, който обясни, че е "баща на внуците" на Султанка Петрова. Нейният съпруг пък бил негов пълномощник.

"При нужда той помага. Понякога за контакт с охранители", обясни Чипев пред бТВ.

Той разказа, че е разбрал за инцидента, след като роднини на загиналия охранител му се обадили. "Ние много се притеснихме и звъннахме на един от охранителите от нашата фирма, които имат достъп до обекта", разказа Чипев. По думите му охранителите на фирмата не си сдават един на друг обекта, тъй като смяната е от 7 часа вечерта до 7 часа сутринта.

"Ние също искаме да разберем истината, защото Даниел беше един от най-добрите ни служители. Това е обект от специална охрана на НСО, там достъп нямат дори ръководният състав на нашата фирма. Ние нямаме представа какво се е случило, нямаме и официална информация от нито една институция до момента", разказа собственикът на охранителната фирма.

Той обясни, че има охранителна камера, която обаче не обхваща периметъра на инцидента.

"Знаем, че вечерта от 7 до към 9 и половина не е бил на работното си място, бил е при охраната от НСО и са разговаряли там. Какво е правил при охраната на НСО, ние не можем да знаем. Това го знаем като информация от следващия охранител, който е отишъл на мястото. Това е неофициална информация", разказа Чипев.

След инцидента самата Султанка Петрова се обадила на роднините на загиналия охранител. Пред бТВ тя каза, че е имала намерение да помогне, но не отправяла натиск за потулване на случая, както и не е предлагала парична помощ на семейството.

Източник: Гласове


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени