FACEBOOK

Разглобиха малкото от Бронзовата къща, за да стоварят останалото

Това, което имахме като 3-4 сглобени елемента от Бронзовата къща в чест на посещението на австрийския президент и визитацията му на обекта на 3 май, е разглобено. Затова пък на бетонната площадка в Градската градина до централния площад на София и България започва стоварването на некрасиви плоскости.

Вероятно от тях, най-накрая, вече с половин година закъснение, ще израсте нещото, което ще прилича на най-нелепото творение в историята на града. А той е видял немалко причудливи произведения на архитектурата и скулптурата.

Трагикомедията е в това, че 155 дни досега не стигнаха на автора да вдигне легото си на чутовните 25 квадрата, което – по определението на литературния гений – се явява нещо като нищо на света.
Все пак има шанс до края на българското европредседателство на 30 юни „подаръкът” от Австрия. Тя е следващата страна, която ще оглави ЕС на ротационен принцип, да бъде сглобен за ужас на ценителите и приятелите на изкуството.

Бронзовата къща ще бъде представена като мост между двете председателства и по тази причина ще ни дразни в цялата си прелест до Нова година, а ако нямаме късмет, и след това.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени