FACEBOOK

Прокуратурата разпита Лиляна Павлова за НДК

Вежди Рашидов също ще бъде извикан за обяснения като бивш принципал на НДК

Министърът за българското председателство на Европейския съюз Лиляна Павлова даде показания пред следствието в качеството си на свидетел:

“Дадох показания, такива каквито са моите мотиви и аргументи, които изложих пред Анкетната комисия. Нищо ново и нищо различно. Благодаря!”

На въпрос от журналисти, дали се притесняваа от това, че евентуално може също бъде сред обвинените, защото е била принципал на НДК, Павлова коментира:

"Нека оставим прокуратурата да си свърши действията. Аз смятам, че като принципал съм предприела всички необходими действия и съм дала своите аргументи и своите следствени показания като свидетел. Така че, нека да си свърши прокуратурата работата".

Вицепремиерът Томислав Дончев вече беше разпитан от прокуратурата по разследването за нецелево разходване на средства за европредседателството от бившия директор на НДК Мирослав Боршош.

Вежди Рашидов също ще бъде извикан за обяснения като бивш принципал на НДК.

Ако прокурорите преценят, че е необходимо, ще извикат на разпит и още членове на Министерски съвет.
Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова е категорична, че ако се съберат доказателства за вина и на други лица, прокурорите от отдел "Антикорупция" ще повдигнат още обвинения.

Бившият изпълнителен директор на НДК Мирослав Боршош вече официално е обвиняем. Той ще отговаря за нецелево изразходване на 1.7 млн лв., отпуснати на НДК за подготовката за българското председателство на Европейския съюз, както и за безстопанственост.

Източник: sofiautre.bg


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени