FACEBOOK

Премиерът няма достъп до фейсбук профила си

Премиерът Бойко Борисов нямал достъп до фейсбук профила си. Това каза Никола Николов, който работи в пресцентъра на партия ГЕРБ. Той бе разпитан по делото, което журналистката и настоящ депутат от Хасково Елена Йончева води срещу министър-председателя.

Повод за съдебния спор е твърдение, че Борисов бил казал, че държавата платила милиони на Йончева за филмите. От думите на Николов се разбра, че най-вече той качва материали във фейсбук страницата на премиера, който нямал достъп до нея. "В изключителни случаи и една колежка, която работи в Министерския съвет споделя в профила на премиера във фейсбук, обясни Николов.
Разпитът на Николов е поискан от адвокатите на премиера Марин Марковски и Божидар Терзийски, защото се твърди, че във фейсбук страницата се е появило неговото изказване за Елена Йончева. Шефът на пресцентъра на ГЕРБ отрича да е чувал подобно нещо.

На делото бяха разпитани още журналистите Иван Гарелов, Виза Неделкова и Къдринка Къдринова, както и бившият зам.-министър на здравеопазването Емил Райнов.
Според Гарелов Йончева и Сергей Станишев вече се били разделили по времето, когато той е бил мин.-председател, но за да не се уврежда неговият имидж, все още се появявали заедно. Йончева и Гарелов не били близки приятели, защото журналистката била доста затворен и почти конспиративен човек.

Гарелов обясни, че в началото на връзката им със Сергей Станишев, той бил много по-печеливш, защото журналистката била много по-популярна от сегашния лидер на ПЕС, който тогава работил в международния отдел на БСП.

Бившият зам.-министър д-р Емил Райнов, който познава Елена Йончева от 30 години, обясни, че след като чула обвиненията на Борисов, тя се почувствала омерзена и отчаяна.

Делото продължава на 6 февруари, когато ще бъдат разпитани двама служители от разузнаването. Те бяха поискани от адвоката, който представлява премиера. Според него свидетелите щели да говорят за това, че държавата е дала на журналистката милиони да направи филм.Разпитът ще бъде при разкрити врата.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени