FACEBOOK

Правно престъпление е даването на 43,2 млн.лв. за „Дупката на Гергов” от кабинета, доказва юрист

„Подаръкът на Гергов за 43,2 млн. лично от Борисов е престъпление. Самата схема, по която Гергов е придобил дружеството, в чиито активи се води имотът в центъра на морския град е с недовършен фактически състав и има порок. Т.н. дупка в центъра на Варна представлява древна археология, която Гергов нагло е поразчистил(пак престъпление) и превърнал в паркинг.

Огромните каменни блокове на крепостната стена ще избодат очите на варненци. Т.е. “дупката” е ПУБЛИЧНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ”, коментира бившият депутат от НДСВ и известен адвокат Владимир Дончев. Според неговите думи сделката е била нищожна още с прехвърлянето на собствеността към свиневъда Гергов, а след това законът отново е нарушен, като държавата е платила на него 43,2 милиона от парите на данъкоплатците за нещо, което винаги си е било единствено и само нейно.

„Кметът няма да си сложи главата в торбата, ако не му е наредено от най-високото място. Освен, че е нагла и престъпна, тази сделка е и откровено глупава като политически ход. Задкулисната цел е политическа договорка Борисов-Гергов и някакъв опит за отстраняване на Корнелия и овладяване на червената партия. Първо, Гергов с никой не дели и в случая ще подхвърли трохи от милионите на Борисов на съпартийци във войната с Нинова.

Второ, сделката е толкова оцапана, че по-скоро ще консолидира червената маса срещу Гергов. Червените съветници във Варна не подкрепиха сделката. Трето, новият опит (след миналите избори) на Борисов за заиграване с почетния консул на Русия в Пловдив само ще го злепостави като ненадежден партньор в НАТО и ЕС.

Тогава договорките бяха задкулисни, а сега са направо публични. Общественият отзвук от тази машинация в условията на остър дефицит на средства за социални плащания и недоволство от повишаването на цените газа и топлоенергията ще е тежък за управляващите. Въпросът е струваше ли си всичко това, за да услужи Борисов на Гергов?

Поредната схема ли е това или опит за договорка с определени сили извън европейската орбита с по-дългосрочен ефект?”, вече като политик анализира процесите Дончев. Напомняме, че двамата заедно с Бойко Борисов бяха в пловдивската листа на НДСВ за парламентарните избори през 2005 г., спечелени от БСП, след които царската партия, на която Борисов и Дончев бяха избрани за представители влезе в Тройната коалиция със социалистите и с ДПС.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени