FACEBOOK

Панчаревското езеро с велоалея и зона за отдих

Общината ще ремонтира моста на река Искър

„В момента се изгражда велоалея около Панчаревското езеро”, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на работата на място.
По думите й, проектът включва основен ремонт на моста на река Искър, възстановяване и изграждане на улично осветление и реконструикция на тротоарни настилки. „Велотрасето е с дължина 5,3 км, част от нея е в паркова среда и е с екологична настилка”, допълни още тя.
Велоалеята се намира около езерото в паркова среда и в момента се извършват довършителни работи по трасето. Следващият участък, който е изграден, достига гребния стадион през ВЕЦ Кокаляне и е с асфалтова настилка. Алеята продължава до село Герман.
„В участъка на Самоковско шосе е подменена тротоарната настилка с унипаваж”, уточни Фандъкова и допълни, че „мостът над река Искър, който е реконструиран, е с обща дължина 21 м, с връхната стоманобетонна конструкция”.
Кметът заяви, че е възложила на новия главен архитект арх. Здравков да обнови схемата на велотрасетата като свърже същестуващите и планирани трасета във веломрежа. „Заедно с него работим по проекта за велотрасе при гара Пионер, допълни Фандъкова.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени