FACEBOOK

Оспорват новите касови апарати пред ВАС и ЕК

Българската стопанска камара (БСК) обяви, че организира завеждане на съдебен иск срещу наредбата за касовите апарати на Министерството на финансите (МФ), пише Сега.

БСК публикува на сайта си във вторник призив към всеки, който желае, да се присъедини към инициативата за оспорване пред ВАС на новите изисквания за регистриране на продажбите. До момента подкрепата си са дали Българската асоциация за развитие на бизнес софтуер, Българската асоциация на заведенията, Браншовият съюз за стопанска инициатива в транспорта и над 60 търговски дружества.

Въпреки че завеждането на съдебен иск няма да се спре изпълнението на наредбата, БСК търси широка подкрепа от всички браншове за бъдещите си правни действия. Посланието е, че белият бизнес не е съгласен с разпоредбите на Наредба Н-18, които налагат непосилна административна тежест, създават рискове от санкции и корупционни практики, ограничават малкия и среден бизнес за сметка на големия, се посочва в публикувания призив. Недоволството е насочено срещу свръхрегуляцията налагана от НАП и МФ върху всички фирми, които приемат плащания в брой или с банкови карти.

Освен пред българския съд, БСК ще подаде сигнал и до Европейската комисия (ЕК) заради нарушаване на основните принципи на правото, конкуренцията и стопанската инициатива. Ако ЕК реши, че има нарушаване на европейското право, може да започне процедура за отстраняване на тези нарушения.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени