FACEBOOK

Онлайн плащанията за 8 месеца - колкото за цялата 2016 г.

За първите 8 месеца на 2017 г. по електронен път в бюджета на София са постъпили толкова приходи от местни данъци и такси, колкото през цялата минала година - над 4, 22 млн. лв. Софиянци вече свикват да се възползват от улеснението да плащат онлайн през електронната страница на Столична община

Извършените през интернет финансови операции към хазната на София са близо половин милион.
Всеки софиянец може да прави справка за своите задължения към общината и да ги плаща по електронен път през сайта на Столична община.

Постъпилите чрез плащане на каса приходи от местни данъци и такси през т.г. са общо над 96, 3 млн. лв., като извършените операции са 1 044 922. В това число влизат и плащанията чрез ПОС теминали, каквито има във всички 22 районни отдела на дирекция "Общински приходи".

Самостоятелните детски ясли и големите детски градини в София също са оборудвани с ПОС терминали, така че родителите могат да плащат безкасово таксата на децата си. Водят се преговори за въвеждане и на онлайн плащания на таксите за самостоятелните детски ясли.

През електронния портал на София по служебен път вече се получават и справки за наличие или липса на задължения към Столична община.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени