FACEBOOK

Около 3000 лв. за пенсии откраднати от пощата в Световрачане

Според свидетелите обирът е продължил не повече от минута – две

Около 3000 лв. за пенсии са откраднати от пощата в Световрачане. Това каза пред журналисти Иван Каназирски, директор на Второ РПУ в София, предаде Агенция „Фокус“.

Сигналът за извършен грабеж на пощенската станция в Световрачане е подаден в 09.00 часа. „Първоначалната информация, която проверяваме е, че 3 лица с маски - единият с бухалка, другият с кози крак, третият с пистолет, са влезли в пощенската станция след доставяне на паричните средства за раздаване на пенсиите. Отнели са около 3000 лв. от наличните средства в клона. Това се случва непосредствено преди раздаването на парите за пенсии“, обясни Каназирски и уточни, че се провеждат всички необходими процесуално-следствени дейности, разпитват се очевидци.

Според свидетелите обирът е продължил не повече от минута – две. „Нанесен е удар в областта на ръката на една от служителките в пощенската станция. Прегледана е в ИСУЛ. Вече се е върнала в пощенския клон. Няма други пострадали“, коментира той.

Иван Каназирски допълни, че е задействан паник бутон към съответната охранителна фирма. „Органите на реда са пристигнали много бързо, в рамките на минута-две“, допълни Каназирски.

Източник: sofiautre.bg
Снимка: МВР


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени