FACEBOOK

Общински съветник иска обезопасяване на пешеходна пътека и поставяне на осветление

Предложенията на Стефан Марков са в отговор на искания на граждани от район Лозенец

Общинският съветник Стефан Марков изпрати до кмета на Столична община, районния кмет и архитекта на район "Лозенец" предложение за обезопасяване на пешеходната пътека на кръстовището на Семинарията чрез поставянето на пешеходен светофар. Марков предлага още да бъде осветена алеята, водеща от ул. „арх. Йордан Миланов“ до ул. „Митрополит Кирил Видински“, както и спирка „Вишнева“.

Предложенията на Марков са в отговор на искания на граждани от район "Лозенец", отправени към него по време на приемната, която проведе там под мотото „Лозенец може повече“.

"На пръв поглед това са дребни проблеми за Столична община, а всъщност от голямо значение за хората от района", коментира Марков. "В момента пешеходната пътека на ул. "Стоян Михайловкски" е почти неизползваема и хората пресичат със страх върху тях да не връхлети някой автомобил", добави той.

Жители на квартала също негодуват от състоянието, в което се намира в момента спирка "Вишнева" . Те дори се притесняват в късните часове да чакат трамвая.

Според Марков, по посечената алея се стига и до детска площадка, използва се и от хората за по-бързо придвижване.

"Недопустимо е най-посещаваните места от парка да не са осветени и гражданите да се страхуват да минават от там", категоричен е общинският съветник.

Затова, по молба на граждани от Кръстова вада, присъствали на среща-дискусията в район Лозенец, е отправено и питането до кмета Любомир Дреков за предвидените средства за отчуждаване, както и информация около казусът "Захарий Круша".

Източник: topnovini.bg

Снимка: stefanmarkov.bg


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени