FACEBOOK

Общински съветник: София няма да закупува повече дизелови автобуси

В СОС с горещ спор за качеството на градския транспорт

Вчера в Столичния общински съвет се рaзгоря горещ спор дали и с колко да се удължи договорът на една от частните фирми, които обслужват линии на градския транспорт. На този фон хората в столицата продължават в пикови часове да чакат автобус, тролей или трамвай често по повече от 20 минути, а вечер след 23 часа алтернатива на личния автомобил са таксито и пешеходството, съобщава БНТ.

Зафир Зарков от ГЕРБ обясни, че вчера е ставало въпрос за еднократно удължаване на линиите. Колегите му от района, който се обслужва от тях, са внесли доклада с основното идея да не влошават транспортното обслужване на района, тъй като столичния автотранспорт няма как да предложи равностойни или по-добри транспортни средства, за да осигури необходимия комфoрт.

Транспортният оператор има споразумение за цена, която е по-ниско от цената, на която вози общинският транспортен оператор и на практика има една по-качествена и по-евтина услуга за столичани, обясни общинският съветник. Това се налага докато столичният градски транспорт успее да закупи автобуси, с които да обслужва тези линии.

Той заяви, че София няма да закупува повече дизелови автобуси.

Източник: sofiautre.bg


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени