FACEBOOK

Нац.рекорд: 12 795,97 лв. на кв.м от хазната за офиса на Син Сити

Държавата ще придобие за 25, 4 млн.лв. дори не сградата на Син Сити, а нов офис център на собственика на руините на Син Сити на ул. Козлодуй до гробищата. В представянето сградата е обявена като 11 000 квадрата РЗП.

По-подробен прочит на собствената й реклама в близкия до правителството вестник 24 часа обаче показва, че работното пространство е 1220 квадрата от първия до четвъртия етаж и още 765 кв.м на петия, към който има неизползваема за нуждите на Държавната комисия по сигурността на информацията 380 кв.м тераса като съща градина.

Сумата, плащана от джоба на данъкоплатеца е по 12 795, 97 лв. на квадратен метър или 6541, 98 евро. Това е национален рекорд, който значително изпреварва най-високите искани в момента пари за квадрат в кулите на Милениум до НДК. На подобна цена човек може да си купи чудесен имот в Париж или Москва, но не до гробищата, а на топлокация, а във Виена и Милано например квадратът излиза доста по-изгодно и то в сърцето на всеки от тези космополитни градове – първият 7 години поред е избиран за най-добър в света.

На този фон звучи смешно рекламното обяснение, че локацията на офис центъра, придобиван от държавата била „топцентър”. Уж била на 900 м от Александър Невски. И на 400 м от Лъвов мост – само ъгъла на бул. Мария Луиза, до който са 400 м е поне на половин километър от ул. Козлодуй 4.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени