FACEBOOK

Национална стипендия "С усилия към звездите"

Всеки един стипендиант в съответната категория ще бъде съпътстван в рамките на една година от ментор

Национална стипендия „С усилия към звездите“ (Per aspera ad astra) е учредена от Фондация „Културни перспективи”и КЦМ 2000 ГРУП по идея на оперната певица Ина Кънчева и всяка година ще подкрепя млади български артисти в пет области на изкуството: визуални изкуства, литература, музика, танц, театър/пърформанс.

Стипендията включва осигуряване на финансова подкрепа за реализацията на личен проект, с който участникът е кандидатствал в конкурса. В зависимост от показаните резултати стипендиантите ще могат да получат и продължаваща подкрепа.

Всеки един стипендиант в съответната категория ще бъде съпътстван в рамките на една година от ментор – пет изключителни личности и свободни артисти, поставящи стандарти на световната културна сцена. През 2018 година стипендиантите в отделните категории ще бъдат съветвани и окуражавани от Недко Солаков, Георги Господинов, Красимира Стоянова, Галина Борисова и Явор Гърдев.

- Бюджет от 5000 лв., покриващ целевите разходи на стипендианта за конкретния Проект, за който е кандидатствал;
- Едногодишно менторство на пет изключителни артисти - Недко Солаков, Георги Господинов, Красимира Стоянова, Галина Борисова и Явор Гърдев.
- Участие в годишно тематично представяне на стипендиантите и на техния съвместен проект под формата на спектакъл с участието на 5-тимата отличени;
- Осигуряване на подкрепа от партньори на Фондацията, които в ролята на ментори и спонсори предоставят възможност на стипендианта да реализира последващ свой проект.

Към формуляра за заявяване на участието си кандидатът следва да приложи:
- мотивационно писмо/есе ;
- цел и бюджет на проекта;
- представяне на други проекти, в които е участвал;
- копие от отзиви в пресата, ако има такива;
- препоръчителни писма;
- видео файлове, представящи честно/реално неговите качества (без монтаж и/или редактиране с други способи и средства за манипулация на представянето на действителните умения на кандидата) или документални записи или други формати от досегашни участия;
- аудио/видео/графични или мултимедийни файлове (по собствена преценка) и др., според общите условия за участие.

Кандидатстването за наградата се извършва по електронен път. Всички условия и изисквания се публикуват на интернет страницата: www.culturalperspectives.eu

КАНДИДАТСТВАНЕ ДО 1 СЕПТЕМВРИ НА: http://www.culturalperspectives.eu/application

Национален дворец на културата е основен партньор на събитието.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени