FACEBOOK

Международни организации инвестират в изграждането на иновативно училище в София

София е и единственият град от Балканите и Източна Европа, в който ще се реализира подобен проект

София е един от 10-те градове, в които коалиция от международни организации ще инвестира в изграждането на иновативни училища. Концепцията на проекта включва изграждането на образователна институция с развитие на предучилищното образование и културата.

Това става ясно след среща на кмета на София Йорданка Фандъкова с председателя на ОЕБ „Шалом“ Александър Оскар, Джош Спинер - главен изпълнителен директор на фондация „Роналд С. Лаудер“, президента на „Образование, ресурси и технологии“ Емил Кало и директора на „Американ Джойнт“ за Европа Диего Орник, предава пресслужбата на Столична община.

София е избрана за реализирането на иновативния проект заради уверените темпове на развитие, политическата стабилност, както и тесните връзки на общината с еврейската общност. София е и единственият град от Балканите и Източна Европа, в който ще се реализира подобен проект със значимо измерение в междукултурния диалог и разбирателство.

По време на срещата представителите на еврейските организации дадоха висока оценка за развитието на София и за дейността на екипа на столичния кмет Фандъкова.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени