FACEBOOK

Махат хартиените съобщения за данъци

„Ако не искате информацията за данъчните ви задължения всяка година да минава през пощенски или други разпространителски фирми, а да я получавате директно по електронен път - има такава възможност. Всеки собственик на недвижими имоти в София може да подаде заявление за отказ от хартиено съобщение за дължими местни данъци и такси, като посочи актуален имейл-адрес, на който да го получава по електронен път. Тази услуга се предоставя от дирекция "Общински приходи" на Столичната община от няколко години насам.

За да получите съобщението на имейла си догодина, заявлението трябва да бъде подадено до 12 януари 2018 г. в някой от 22-та районни отдела на дирекция Общински приходи в София. Необходимо е само да представите лична карта. Ако заявлението за отказ от хартиено съобщение бъде подадено след 12 януари 2018 г., собственикът ще започне да получава информацията по електронен път от 2019 г. При промяна на имейл-адреса е необходимо да се подаде ново заявление в данъчната служба”, пише заместник-кметът по финансите Дончо Барбалов.

Софиянците могат да се откажат и изобщо от съобщения - както електронни, така и на хартия. В такъв случай собствениците на недвижими имоти трябва да проверяват сами какви местни данъци и такси дължат. Това става на място в районните отдели на Общински приходи, както и по електронен път с въвеждане на ПИН -код през е-страницата на Столичната община https://sonet09.sofia.bg/OnlineReportWSClient/obligations .

Освен да проверяват задълженията си, столичани могат и да плащат местните си данъци и такси онлайн.

ПИН-код може да се получи във всеки от районните данъчни отдели отново срещу представяне на документ за самоличност.

Ако собственик не ползва целогодишно недвижимия си имот, до края на декември т.г. той може да подаде заявление за намаляване на такса битови отпадъци за съответното жилище или парцел.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени