FACEBOOK

Майките окупираха жълтите павета

Протестиращите майки на деца с увреждания прекараха цяла нощ под открито небе пред сградата на Министерския съвет (МС). Те преместиха импровизирания си палатков лагер от двора на НС в пространството между сградата на правителството и Президентството. Така майките блокираха движението по булевард Княз Ал. Дондуков.

"Едни майки изкараха нощта на палатки пред МС, докато едни министри удобно спяха в топлите си легла! Нормално ли е това?", питат майките в социалната мрежа Фейсбук.
Те обявиха, че ще продължат с протестите до приемането на новите закони за хората с увреждания от парламента. Към 8 часа сутринта с полицейско разпореждане палатките пред МС бяха временно вдигнати, но протестиращите са в готовност отново да окупират центъра на София.

"Искахме да покажем, че, както системата може да ни блокира, така и ние можем да блокираме. Ще има последващи действия", каза една от протестиращите майки Боряна Драганова.

Надежда Димова, майка, която подкрепя протеста коментира за news.bg, че държавата трябва да въведе мерките, които е обещала. Тя посочи, че не може финансовата помощ за дете с увреждания от 930 лв. да се намали на 200 лв., когато то навърши 18-г. възраст.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени