FACEBOOK

Кралев: Притеснен съм за тотото

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев коментира очакваните промени в Закона за хазарта: „Не мога да скрия, че съм притеснен. Изключително добре разбирам моралните аргументи на вносителите и ги споделям. В интерес на истината съм малко изненадан, че всички коментират основно последиците върху частния сектор. Като че ли се забравя фактът, че Българският спортен тотализатор е най-големият спомоществовател на българския спорт“, каза Кралев.

Министърът съобщи, че бюджетът на ММС за тази година е малко над 75 млн. лв., като 27,5 млн. е предвидено да влязат от БСТ. „Това прави около 1/3 от бюджета за спорт. Няма начин една такава забрана да не се отрази на оборотите. Както на частните оператори, така и на държавния оператор“, заяви Кралев. Той допълни, че бюджетът на тотализатора е около 160 млн. годишно.

От тях 120 са от цифровите лотарийни игри и 40 млн. от моментните лотарийни игри, т.н. билетчета. „Ако оборотът спадне примерно с 10 %, а аз мисля, че ще е с много повече, но това трудно може да се изчисли в момента, това ще доведе до неизпълнение на нашия бюджет в размер близо 2,8 - 3 млн лева. За нас това е огромна сума. Няма от къде да се компенсират тези 3 млн. лв.”.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени