FACEBOOK

Кметът на Младост упражнявала ли е натиск?

Факт е, че има случаи на фалшифициране на документи

Кметицата на район „Младост” се е разпореждала с чужди имоти. Това заявиха в студиото на Нова Телевизия инвеститори от квартала. По думите им, за да ги принуди да не строят, Иванчева им е предлагала да замени имотите им с чужди, които не са общинска собственост.

„Моето семейство има терен, който е придобит чрез покупко-продажба. Теренът е отреден още с Устройствения план на София за застрояване. Имаме сключен договор с инвеститор за проектиране и изграждане на сграда. Става въпрос за построяване на жилищна сграда. Запознах се с Иванчева по този повод. Откакро Здравков прехвърли със заповед процедирането по всичко преписки по строителството на главния архитект на Община Младост, нашият инвестиционен проект потъна”, обясни Елена Николова, чието семейството има земя и сключва договор за строителство в ж.к. „Младост”.

„Проектът е още от 2013 г. Битката наистина е титанична. Целият проект е одобрен от НАК. Стигнахме до разрешителното за строеж и точно тогава Иванчева дойде на власт с целия този популизъм и арх. Здравков прехвърли всички правомощия по процедирането на строителните книжа да се извършват от „Младост”. Откакто стана прехвърлянето, разрешение за строеж така и не се издаде. Ние отидохме и си направихме справка и се установи, че те са заключени при Иванчева”, добави Николова.

В крайна сметка между Десислава Иванчева и Елена Николова е имало две срещи в кабинета на кметицата на „Младост”. На една от тях Иванчева поискала от Николова да заменят терена си за строеж с терен на „Софийски имоти”.

„Ние правим градоустройствена процедура, която се състои в обеданияване на два парцела в един, за да може да се построят подземни гаражи, върху които ще има сграда. Това обединяване го започнахме още през 2016 г. Хоследният документ, който внесохме, е на 13 април 2017 г., с което приключихме всичко по проекта. От тогава до момента преписката ни е при г-жа Иванчева”, обясни Светлана Деменчиенко, представител на фирма „Бул Инф”. Фирмата има два терена, на които е трябвало да строи. По думите на Деменчиенко, Иванчева и на тях предложила замяна на терена за строителство с друг терен.

„Факт е, че има случаи на фалшифициране на документи. Има случаи на неизвестен брой реститути и съответно на част от тях фалшифициране на документи. От друга страна, голяма част от имотите, които искат да се придвижат от инвеститори за застрояване, са върху зелени площи в район „Младост”, които са или градинки, или алеи”, обясни Петър Кърджилов от отдел „Връзки с обществеността” в район „Младост”.

По думите му забавянето на преписките не е престъпление и това се правело с цел да се установи дали всички документи са изрядни.

Източник: sofiautre.bg


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени