FACEBOOK

Кметицата на Младост иска да продаде земя по €20 квадрата

Внесла доклад за 10 дка земя, оценена на 400 000 лв.

Кметът на софийският район "Младост" Десислава Иванчева е внесла скандален доклад в Столична община с искането за продажбата на 10 дка общинска земя за 400 000 лв. Фирмата, която според доклада на Иванчева трябва да се сдобие с апетитната земя в “Младост” 4, е собственик на две недовършени сгради на терена и право на строеж. Не е ясно обаче може ли от тези 10 дка да се обособят отделни парцели, както и дали ще има нови сгради върху терена, пише "24 часа".

В доклада има куп пропуски - скица на имота, становище на главния архитект на района, както и проверка дали разрешението за строеж не е изтекло. Още по-скандалното е, че Иванчева не е направила и конкурс и търг за земята. Поради тези причини шефът на икономическата комисия на СОС Николай Стойнев върна доклада и поиска всички документи за сделката. "Вместо да следва предизборните си обещания за запазване на зелените площи, Иванчева започна да разпродава терени", каза той.

Още по-остър бе общинският съветник от РБ Стефан Марков, според когото 20 евро на квадратен метър е цена, която е малка дори за околностите на София. "Предлаганата цена е в пъти по-ниска от пазарните и не бива да допускаме да бъде продадена за жълти стотинки", заяви той.

Източник: sofiautre.bg


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени