FACEBOOK

Кирил Добрев: В МВР зрее напрежение. Очакват се стачни действия

Калоян Паргов: Кои институции допускат да се влиза нелегално на територията на България?
„В системата на МВР зрее страшно напрежение. Очакват се дори стачни действия. И всичко това е заради липсата на елементарни условия на работа. Заради изключително ниското заплащане. Заради това, че предизборните обещания не се изпълняват и системата е с между 1000 и 1500 човека недокомплект.

Но не чиновници, а хора, които да бъдат на улицата и да пазят реда в страната.” Това каза на пресконференция зам.-председателят на БСП Кирил Добрев. „От БСП обещахме темата „Сигурност” да е консенсусна, по която да намираме общ език с управляващите, защото се отнася до сигурността на всеки един български гражданин. Но след всичко, което се случва през последните дни, няма как да си затворим очите”, добави още той.

Зам.-председателят на БСП допълни, че проблемът със сигурността е един от основните проблеми на обществото. Той показа пред журналисти медийни публикации за последните месец и половина, в които управляващите, сред които министърът на вътрешните работи Валентин Радев, твърдят, че миграционният натиск е намалял силно - между 8 и 10 пъти. „Само че през последните няколко дни, станахме свидетели- бежанците да бъдат залавяни в централната част на България.

Имаме смъртен случай, ангажирани деца, които са част от трафика на хора, а човекът, който е организатор в схемата, не е непознат - от „Лъвов мост” – известен на службите афганистански бежанец. И това минава като статистика”, възмути се Кирил Добрев. Той засегна и темата с изграждането на оградата ни с Турция: „21 километра за 3 години - откакто правителството стартира изграждането. За това време се строи плавателен канал между море и река”. Зам.-председателят на БСП припомни, че през септември миналата година, правителството на Борисов получи 160 милиона евро за сигурност и опазване на границата.

„Въпросът ни е: Има ли усвоен и един лев от тези пари? Питам го в контекста на това, че ще ходи на посещение при Меркел. Тя му ги даде преди една година и да не би да му зададе въпроса – какво направихме с тези пари, и да нямаме отговор”, добави още Кирил Добрев. По думите му, от забавените обществени поръчки нито един лев не е инвестиран в закупуване на камери или други съоръжения за защита.
Кирил Добрев беше категоричен, че новият вид контрабанда у нас е трафикът на хора: „Всеки един от задържаните твърди, че е платил между 3000 и 6000 евро. Вие сметнете за какви контрабандни пари става въпрос."

„Трябва да се направи проверка- какво пропуска и какво не оградата по българо-турската граница”. Това заяви председателят на БСП-София и член на ИБ на НС на БСП Калоян Паргов. По думите му, сръбската граница явно не е толкова пропусклива, за да може да спира 10 хил. души на месец. „Тези хора все пак трябва да са влезли от някъде. След като има пропускливост, това няма как да става и без знанието на институциите и държавата на място. Вътрешното звено за сигурност трябва да провери кои са онези институции, които допускат това, срещу какво и защо”, заяви лидерът на БСП-София.

Паргов припомни, че ГЕРБ са имали обещание- във всяко село полицай и патрулка. „Очевидно в това си състояние, МВР няма как да изпълни това обещание на ГЕРБ”, заключи Калоян Паргов.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени