FACEBOOK

Задръствания, шум, прах - летните ремонти в столицата

Проблемите можеха да бъдат избегнати, отбеляза Борис Бонев от "Спаси София"

Септември посрещна столичани с нова порция ремонти, променени маршрути и спирки на градския транспорт, шум и затруднено движение на основните пътни артерии. Освен трафикът към летището, който е натоварен заради ремонти на Източната тангента, ул. "Мими Балканска" и "Христофор Колумб", тапи се образуват и в централната градска част.

Основните ремонти в София трябва да приключат до 15 септември с изключение на ул. "Граф Игнатиев" и прилежащите територии. От Столичната община очакват до първия учебен ден дейностите да са завършили, въпреки лошото време през изминалия месец, съобщи по-рано столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Пред България он еър Борис Бонев от неправителствената организация "Спаси София" отбеляза обаче, че проблемите, които затрудняват движението са могли да бъдат избегнати, ако ремонтите са били започнали навреме - още преди няколко години.

"Голям пропуск на Столичната община е, че не изготви анализ, който да начертае подробен график с максимално къси срокове за изпълнение. Има твърде много инфарктни места, за които е ясно, че трафикът е интензивен и затварянето им ще предизвика километрични задръствания", каза още той.


Няма коментари към тази новина !

 
Още от : Свят
© sofia.media всички права запазени