FACEBOOK

Домашни кучета нападнаха хора в София и Перник

Нападение на агресивен ротвайлер сполетя 6-годишно момче в София. При това в двора на столичното 121 СУ, където кучето е било оставено без намордник да се разхожда.

Сигналът за инцидента е подаден около 18:30 часа в понеделник. Според свидетели кучето било без абсолютно задължителния предпазител на муцуната из двора и родители на няколко пъти правили забележка на мъжете, които го разхождали. Те обаче не направили нищо и така се стигнало до нападението.

Детето е в болница без опасност за живота, като при нужда с него ще работи психолог. Баща му се е опитал да го спаси и е наръгал животното с остър предмет. Ротвайлерът е жив, откаран е във ветеринарна клиника и към момента не е ясно дали ще бъде приспан.

Арестувани са собственикът на кучето, както и човекът, който го е разхождал. До редакционното приключване на броя не са им повдигнати обвинения, но се води досъдебно производство за недостатъчен упражнен контрол над животното.

Нападението е записано и от видеокамерите на училището.
За подобен инцидент съобщиха и от областната дирекция на МВР в Перник. Едро куче от породата кангал – турска овчарка, ухапало 68-годишна жена на ул. Хавана в Перник. То прескочило оградата и нападнало жертвата.
Пострадала е с разкъсни рани в областта на дясното рамо. Образувано е досъдебно производство по случая.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени