FACEBOOK

Ден на географските информационни системи в сряда

На 15 ноември, сряда, в София Хотел Балкан ще бъде отбелязан Световният ден на географските информационни системи. Световни и български имена ще демонстрират на живо най-новите разработки в областта и ще обменят ценен опит помежду си.

Рекордните 30 организации са партньори на форума, чийто инициатор и официален организатор за страната за 19-та поредна година е водещата компания в бранша – ЕСРИ България.

България ще бъде част от 60-те държави, които ще отбележат Световния ГИС ден, демонстрирайки на живо как ГИС технологиите подпомагат и намират все по-широко приложение във всички аспекти на съвременното общество.пВ рамките на събитието своя опит ще представи Омар Бадур, програмен ръководител климатични данни и мониторинг в Световната метеорологична организация.

ГИС софтуерът на Esri e основна платформа, подпомагаща дейността й за мониторинг на климатичните промени и намаляване риска от бедствия. Сред другите теми ще бъдат иновативните приложения за нуждите на биологичното разнообразие в България, представени от Изпълнителна агенция по околната среда и ГИС приложение за ГД Гранична полиция за подобряване управлението на миграционните потоци на югоизточните граници на ЕС.

Оливър Чарлзуърт, международен директор в Citilabs, ще покаже как чрез ГИС системите световни мегаполиси се справят с трафика. Таня Христова – кмет на Габрово, ще представи решение за 3D кадастър и подпомагане дейностите по саниране в община Габрово.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени