FACEBOOK

Всички детски клиники под покрива на Правителствена, а пари нЕма

Въпреки че финансовият министър Горанов не е предвидил в бюджета за 2019 г. пари за подобна операция, както и неговият ментор – здравния министър Ананиев, уж „бюджетар”, премиерската идея за сливане на всички детски отделения в София под покрива на Правителствена болница ще стане факт, информира Центърът за защита на правата в здравеопазването. Пари нЕма, но трябва да се действа.

В момента в София има десетина детски клиники в различни болници, които ще бъдат извадени от тях и ще бъдат прехвърлени в болница Лозенец. При това независимо, че току-що бяха направени големи инвестиции в Пирогов например точно в тази помощ. А в Правителствена такива, че и много други условия няма налични.
В отговор на въпрос от депутата от БСП проф.д-р Георги Михайлов, здравният министър призна този факт.

Според него под покрива на Правителствена ще отидат детските отделения на Света Екатерина, Александровска, Царица Йоана, цялата специализирана болница по педиатрия Иван Митев, каквато уж не съществуваше в България по мнение на правителството. С целите си персонали те отиват в Лозенец. Но какво ли ще стане, като пари в бюджета няма, а в Правителствена не плащат заплати цял ноември за изминалия октомври? На тези елементарни въпроси отговор не може да бъде намерен!

Ананиев разчитал, че в рамките на 6 месеца след бъдещо решение на Народното събрание за преструктуриране на болницата Лозенец в педиатрична, проблемът щял да бъде решен, като не се създава „социално напрежение”. Неясна остава съдбата на лекарите от самата Правителствена болница, които – противно на очакванията – са с едни от най-ниските заплати в София, като не броим шефа им с неговите 15000 лв. само от ДМС всеки месец.

„Бюджетарят” Ананиев не просто не знае откъде ще се вземат пари, щом ги няма в бюджета, но дори няма и разчети. Обаче „имам пълна подкрепа от правителството”, удря го на чувства той.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени