FACEBOOK

Безимотен циганин от Видин купи Ален мак

Свързани новини

34-годишният безимотен циганин Людмил Петров от видинското село Синаговци е поел управлението и собствеността на фалиралия емблематичен козметичен гигант Ален мак в Пловдив, съобщи Марица. Това е видно от декларация-съгласие и образец от подписа, парафирана от него. Документът е заверен в София на 20 март 2017 г. пред нотариус Красимир Спасов.

Решението Людмил Петров да оглави Ален мак е взето на извънредно заседание на Съвет на директорите, проведено на 17 март 2017 г. Тогава в управата били състав Иван Анастасов, Ленин Илиев и Крум Богданов. Тримата гласували единодушно избора на нови членове на директорския борд - Людмил Петров, едноличната му фирма Торади Петрос ЕООД и Диян Иванов.

Три дни по-късно чрез същата фирма той е„купил дяловете /500 акции/ и на пловдивчанката Стефка Ганчева от Ален мак България Козметикс ЕООД, става ясно от договора за покупко-продажба. Преди Ганчева собственик е бил Петър Терзиев, зет на последния министър-председател на социалистическа България Георги Атанасов. Бившият актьор бе приватизатор и на 3 завода за лекарства при кабинета Костов. На името на "купувача" ром има цели 49 фалирали фирми у нас. Той наскоро избягал в чужбина.

Подобна практика с прехвърляне на дружества на малоимотни е често срещана у нас. Само в последния месец стана ясно как депутатите от управляващата Герб Димитър Гамишев и Борис Кърчев са прехвърлили на такива лица своите задлъжняли дружества.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени